
Son Başvuru Tarihi
ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI HİZMET MEMNUNİYETİ ve KURUMSAL DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI
Bu Proje BAĞIMSIZ ADAMOR Araştırma Şirketi tarafından hazırlanmış olup, tüm okullar için farklılaştırılıp sunuma ve saha araştırmasına hazır hale getirilmiştir. siz de kurumunuzun (kolej, Okul, Hastane, Belediye, Mağaza, Fabrika…….) Hizmet içi ve müşteri memnuniyeti konusunda detaylı ve akademik destekli kesin sonucuna ulaşmak istiyorsanız lütfen bizimle irtibata geçiniz.
Aşağıda Kolej ve Okullar için hazırlanmış tanıtım bulunmaktadır, okuyunuz lütfen.
Hizmet memnuniyeti ve kurumsal değerlendirme araştırması, eğitim kurumlarının eğitim paydaşları olan veli, öğrenci ve öğretmenlerin bu eğitim kurumunu tercih nedenleri, okulda yürütülen faaliyetlerle ilgili kanaatleri ve okuldan memnuniyet düzeylerine ilişkin görüşlerini belirlemek ve izlemek amacıyla tasarlanmıştır.
Araştırma ADAMOR ARAŞTIRMA MERKEZİ tarafından velilere, öğrencilere ve öğretmenlere gönderilecek internet tabanlı anket formu üzerinden uygulanacaktır. Eğitim Kurumunuz için Hizmet memnuniyeti ve kurumsal değerlendirme araştırması kapsamında araştırmanın örneklemini oluşturan veli, öğrenci ve öğretmenler için ayrı ayrı anket formları oluşturulacaktır.
VELİLER İÇİN geliştirilen anket formu, demografik bilgiler, okul tercih nedenleri, okul yönetimi ve faaliyetlerine ilişkin görüşler, öğretmenlere ilişkin görüşler, rehber öğretmen ve rehberlik servisine ilişkin görüşler, okuldan memnuniyet düzeyi, okulu başkalarına tavsiye etme durumu, okulla ilgili genel görüş, öneri ve şikâyet olmak üzere 8 bölümden oluşmaktadır.
ÖĞRENCİLER İÇİN geliştirilen anket formu, demografik bilgiler, öğretmenlere ilişkin görüşler, okul ortamına ilişkin görüşler, okuldan memnuniyet düzeyi, okulu başkalarına tavsiye etme durumu, okulla ilgili genel görüş, öneri ve şikâyet olmak üzere 6 bölümden oluşmaktadır.
ÖĞRETMENLER İÇİN geliştirilen anket formu ise, demografik bilgiler, okul ortamına ilişkin görüşler, okuldan memnuniyet düzeyi, okulla ilgili genel görüş, öneri ve şikâyet olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır.
Kurumunuzun talepleri doğrultusunda soru maddeleri eklenebilir veya mevcut soru maddeleri değiştirilebilir.
AŞAMALAR
1. Aşama
Soruların Hazırlanması, Çerçevenin Belirlenmesi
2. Aşama
Anketlerin Uygulanması
3. Aşama
Veri Giriş, Veri Kontrol ve Veri Analizleri
4. Aşama
Raporun hazırlanması ve teslimi
RAPOR ÖRNEĞİ:
Bu rapor Ankara Özel ……… Eğitim Kurumlarının eğitim paydaşları olan veli, öğrenci ve öğretmenlerin bu eğitim kurumunu tercih nedenleri, okulda yürütülen faaliyetlerle ilgili kanaatleri ve okuldan memnuniyet düzeylerine ilişkin görüşlerini belirlemek ve izlemek için tasarlanmış̧ ve uygulanmıştır.
ARAŞTIRMANIN ÖRNEKLEMİ:
Ankara Özel …… Eğitim Kurumlarından hizmet alan veli, öğrenci ve öğretmenler arasından okul Rehberlik servisi tarafından gönderilen internet tabanlı anket formuna cevap veren 215 veli, 157 öğrenci ve 36 öğretmen olmak üzere toplam 408 kişiden oluşmaktadır.
VERİ TOPLAMA ARACI:
Ankara Özel …….. Eğitim Kurumları Kurumsal Değerlendirme Araştırması, kapsamında araştırmanın örneklemini oluşturan veli, öğrenci ve öğretmenler için ayrı ayrı anket formları oluşturulmuştur.
Veliler için geliştirilen anket formu;
-
Demografik bilgiler (8 Madde)
-
Okul Tercih nedenleri (22 Madde)
-
Okul Yönetimi ve Faaliyetlerine İlişkin Görüşler (13 madde)
-
Öğretmenlere İlişkin Görüşler (10 madde)
-
Rehber öğretmen ve Rehberlik Servisine ilişkin görüşler (8 madde)
-
Okuldan memnuniyet düzeyi (1 madde)
-
Okulu başkalarına tavsiye etme durumu (1 madde)
-
Okulla ilgili genel görüş, öneri ve şikâyet (Açık uçlu 1 madde)
Olmak üzere 8 bölüm ve toplam 64 sorudan oluşmaktadır.
Öğrenciler için geliştirilen anket formu;
-
Demografik bilgiler (4 madde)
-
Öğretmenlere İlişkin Görüşler (5 madde)
-
Okul ortamına ilişkin görüşler (35 madde)
-
Okuldan memnuniyet düzeyi (1 madde)
-
Okulu başkalarına tavsiye etme durumu (1 madde)
-
Okulla ilgili genel görüş, öneri ve şikâyet (Açık uçlu 1 madde)
-
Olmak üzere 6 bölüm ve toplam 47 sorudan oluşmaktadır.
-
Öğretmenler için geliştirilen anket formu ise;
-
Demografik bilgiler (4 madde)
-
Okul ortamına ilişkin görüşler (39 madde)
-
Okuldan memnuniyet düzeyi (1 madde)
-
Okulla ilgili genel görüş, öneri ve şikâyet (Açık uçlu 1 madde)
Olmak üzere 4 bölüm ve toplam 45 sorudan oluşmaktadır.
VERİLERİN ÇÖZÜMLENMESİ:
Toplanan verinin değişken merkezli betimlenmesi için, araştırma amacına uygun olarak tek değişkenli sıklık ve yüzde dağılımları gibi özet betimsel istatistikler kullanılmıştır. Araştırmada kullanılan açık uçlu soruların analizi için içerik analizi kullanılmış olup araştırmaya katılan kişilerin görüşlerinin ve verdiği bilgilerin gerçek ve samimi olduğu varsayılmıştır.
UYGULAMA TAKVİMİ ÇALIŞMA İÇERİĞİ
*Projenin toplam süresi 4 hafta olarak planlanmaktadır.