Size bir telefon kadar yakınız
0507 204 61 82
14.08.2018
Oyun Terapisi Eğitimini Kimler Alabilir ?
Oyun Terapisi Eğitimini Kimler Alabilir ?

Oyun Terapisi Eğitimini Kimler Alabilir ?



Son Başvuru Tarihi

OYUN TERAPİSİ

EĞİTİMİNİ

KİMLER ALABİLİR ?

 

Oyun terapisi eğitimini kimler alabilir? Oyun terapisti kim olur? Oyun terapisi ile oyun oynamak arasında ne tur farklılar vardır? Oyun ile terapi arasında ne tür bir ilişki vardır?

 

Oyun terapisi ile oyun arasındaki ilişki;

Oyun, çocuğun gelimi için yaşamsal bir önem taşımakta ve çocuğun gelişimini yansıtmaktadır. Çocuğun bedensel, ruhsal gelişimi ve eğitimi için oyun beslenme ve uyku kadar önemli bir ihtiyaçtır. Çocuğun gözü ile bakıldığında oyun, çocuğun en önemli işi, oyuncakları da en önemli aracıdır.

Çocukların duygularını, algılarını ve yeteneklerinin gelişmesini sağlayan oyun, en iyi öğrenme ortamıdır. Çünkü gerek oyuncaklarla, gerekse oyuncaksız oynanan oyunlar gerçek yaşam unsurlarını içermekte, yaşamın bir modelini oluşturmaktadır.

Çocukların konuşma dili oyunu anlamaktır, Oyun Terapisi Eğitimi sonucunda çocukların dilini anlayabildiğimiz de çocukların duygusal dünyasına girebilir ve sorunlarına yardımcı oluruz. Çocuklara oyun terapi odasında kendilerini oyunlar yolu ile ifade edebilmeleri için fırsat oluşturulur. Oyun Terapisi sertifika programı bu konuda çalışacak uzmanların çocukları daha iyi anlamadaki bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla düzenlenmektedir.

 

OYUN TERAPİSTİ KİMDİR ?

Oyun terapisti 3-11 yaş arası çocuklarla genelde adolesanın karmaşık yaşam olayları ve psikolojik zorluklarından şikayetçi vakalarla çalışmaktadır. Depresyon, anksiyete, agresyon, öğrenme güçlüğü ve Dikkat eksikliği hiperaktivite gibi psikolojik sorunları ya da yaşam olaylarından kaynaklanan zorluklar, taciz(abuse), aile içi şiddet, travma, büyük felaketler, ailenin dağılmasıdır. Oyun terapisti çocuğa iç görü kazanması, içsel çatışmalarının azalması ve duygusal kökenli okuma-yazma zorlukları ile başa çıkmasında yardımcı olur.

 

OYUN TERAPİSİ İLE ÇOCUKLA EVDE OYUN OYNAMANIN FARKI NEDİR?

Oyun terapisti, oyun odasında empati, kabul ediliş ve anlayış havasını oluşturabilmek üzere eğitim almıştır. Oyun terapisi oyun ile aynı şey demek değildir. Oyun terapisi çocukların hayat şartlarına doğal olarak verdiği reaksiyonları ortaya dökmesine imkan verir. Oyun terapistinin varlığı çocuğun kendini Kabul edilmiş ve anlaşılmış olarak hissetmesine ve control hissini veya zor durumların farkına varabilmesine uygun ortam sağlar.

 

OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİNİ KİMLER ALABİLİR?

Peki hangi mezunlar oyun terapisi sertifikasını alabilir, Kimler oyun terapisi sertifika programlarına katılarak oyun terapisi eğitimi sertifikasını alabilirler?

-) Psikoloji,
-) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR),
-) Sosyal hizmet uzmanları ve öğrencileri,
-) Çocuk gelişimi-Okul öncesi mezunları ve öğrencileri,
-) Pedagoglar,
-) Çocuk Psikiyatrları,
-) Aile Danışmanları,
-) Çocuk Doktorları ve Psikiyatri Hemşireleri,
-) Özel Eğitim bölümlerinde öğrenci, mezun veya bu alanlarda çalışıyor olanlar.

 

 

Sizlerde oyun terapisti olabilirsiniz. Oyun terapisi eğitimini alma için bizimle iletişime geçiniz?

 

Oyun terapisi eğitimine katılmak için tıklayınız.

 

Oyun terapisi eğitimi hakkında ayrıntılı bilgi almak için;

0322 458 0 458 / 0507 204 61 82

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

0
    0
    Sepetiniz
    Sepetiniz BoşMağazaya Git
    Konuşma Başlat
    Bize Ulaşın
    Eğitimlerimiz Hakkında Bilgi Almak İster misiniz? Konuşma Başlat butonuna tıklayarak hemen bir eğitim danışmanı ile WhatsApp konuşması başlatın.