Size bir telefon kadar yakınız
0507 204 61 82
11.09.2020
Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı
Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı



Son Başvuru Tarihi

AİLE DANIŞMANLIĞI

EĞİTİMİ SERTİFİKA

PROGRAMI

 

Aile Danışmanlığı Eğitimi nedir, Aile Danışmanının görevi nedir, Aile Danışmanlığı Eğitimi ve Sertifikası nereden alınır, Aile Danışmanlığı Eğitimi ve Sertifikası ne işe yarar, Aile Danışmanlığı Kursuna kimler katılabilir, Aile Danışmanlığı Kursu ve Sertifikasının süresi ne olmalıdır. Aile Danışmanlığı Eğitimi uzaktan eğitimle geçerli olur mu tüm bu soruların cevabı Adana Kariyer Akademi’de.

YENİ GRUBUMUZ BAŞLIYOR

 

  • Kontenjan: Maksimum 25 kişi ile sınırlıdır.
  • Eğitimin Süresi: Toplam 480 saat Eğitim ve Sertifika (Anlaşmalı Üniversite Onaylı)
  • Eğitim Modeli: Karma eğitim Modeli
  • Kredi Kartına: 12 Taksite varan imkânlar
  • Alacağınız Belgeler: MEB ve Anlaşmalı Üniversite Onaylı Sertifika verilecektir.
  • Eğitimi hemen satın alarak, eğitime hemen başlayabilirsiniz.

 

 

Aile Danışmanlığı Eğitimi Nedir?

Aile Danışmanlığı Eğitimi 04.09.2012 de çıkan ve resmi gazetede yayımlanan yönetmelikte belirtilen şartlarda yapılan Aile Danışmanlığı Eğitimi süresi, amacı, kapsamı ve uygulanmasından oluşur. Aile Danışmanlığı Eğitimi en az; 300 saat teorik, 120 saat uygulama, 30 saat süpervizyon olmak üzere 450 saat olmak zorundadır. Biz Adana Kariyer Akademi Olarak 300 saat teorik, 120 saat uygulama ve 60 saat süpervizyon olmak üzere toplam 480 saatlik eğitim yapmaktayız. Ayrıca kurumumuzda 320 saat teorik, 150 saat uygulama ve 150 saat süper vizyon olmak üzere toplam 620 saatlik Aile Danışmanlığı Eğitimi’ de yapılmaktadır.

 

 

Aile Danışmanlığı Eğitimi ve Sertifikası Nereden Alınır?

Aile Danışmanlığı Sertifikası, Yüksek Öğretim Kurulu, Üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından uygun görülen 450 saatlik eğitim programı yapılır.

 

Aile Danışmanlığı Eğitimi ve Sertifikası Ne İşe Yarar?

Aile danışmanlığı eğitimi ve sertifikası alıp, aile danışmanlığı mesleğinin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan bireyler;

  • Aile Danışmanlığı Merkezlerinde aile danışmanı,
  • Belediyelerin aile danışmanlık merkezlerinde,
  • Resmi ve özel kurumlarda alan değişikliği yapmada,
  • Resmi kurum ve kuruluşlarda oluşturulacak Aile Danışmanlığı birimlerinde aile danışmanı,
  • Psikolojik danışmanlık merkezlerinde,
  • Sivil toplum kuruluşlarında (Dernek, Vakıf vb.)
  • Özel hastanelerde talep üzerine çalışabilirler çalışabilirler.

 

Ayrıca ;

  • Özel Aile Danışma Merkezi açabilirler,
  • Özel aile danışma merkezlerinde çalışabilirler,
  • Asdep projelerinde çalışabilirler,
  • SÇEK lere bağlı aile danışma merkezlerinde çalışabilirler,
  • Belediyelerin aile danışma merkezlerinde çalışabilirler,

 

 

Aile Danışmanlığı Eğitimine kimler katılabilir?
  • Sosyal hizmet,
  • Psikoloji,
  • Sosyoloji,
  • Psikolojik danışmanlık ve rehberlik,
  • Tıp,
  • Hemşirelik ve
  • Çocuk gelişimi

 

Aile Danışmanlığı Eğitimi ve Sertifikasının süresi ne olmalıdır?

Aile Danışmanlığı Eğitimi ve Sertifikasının süresi en az 450 saat (300 saat teorik, 120 saat uygulama, 30 saat süpervizyon) olmalıdır.

 

 

Aile Danışmanlığı Eğitimi Ödeme seçenekleri:

1.Eğitimlerimizi %100 güvenli ödeme altyapımız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz?

2.Havale, EFT ya da bankamatikten ödeme yapmak isterseniz.

 

 

AİLE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİNE KAYIT OLMAK İÇİN:

0322 458 0 458  

0507 204 61 82  /  0507 204 61 83

 

 

AİLE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ İÇİN ÖNEMLİ NOTLAR

Not 1: Başka kurum ve kuruluşlardan aile danışmanlığı eğitimi aldıkları halde kendini geliştirmek için yeni hazırlanan müfredata göre aile danışmanlığı eğitimi almak isteyen, kendini güncellemek isteyen aile danışmanlarına % 40 indirim yapılacaktır.

 

Not 2: Aile danışmanlığı eğitimine katılan tüm kursiyerlere aile danışmanlık merkezlerinde kullanacakları tüm profesyonel aile danışmanlığı materyalleri ve formları hediye olarak verilecektir.

 

Not 3: Aile danışmanlığı ile ilgili yüzlerce vaka örneği paylaşılacak, isteyen kursiyerler danışanlardan izin almak şartıyla ofis ortamında aile danışmanlığı seansına katılma fırsatı bulabilecektir.

 

AİLE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİNİN AMACI:

 

 

Aile danışmanlığının amacı; ailenin hayatında sorunların çözümünün yanı sıra aile bireylerinin birbirlerini daha iyi anlamalarını, belirgin ve esnek sınırlar çizebilmelerini sağlamayı kolaylaştıracak yeni beceriler kazandırmaktır.

Aile üyelerinden herhangi birinin hayatındaki sorunun etkisi tüm aileyi kapsar ve çözüm sürecinde ailenin tümü belirleyici bir rol taşır. İlişkiler açısından sorunları olan insanların,  evlilikayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olur. Eşlerin arasındaki sorunların çocuğu etkilemesi veya çocuğun hayatındaki fiziksel, psikolojik, eğitim sorunlarının aile içi dinamikleri etkilemesi kaçılamazdır.

 

Ülkemizde 2000’li yıllardan itibaren toplumsal yapı değişmiş, ailelerin gelişimsel ve önleyici desteklere ihtiyaçları artmıştır. Bu aileler ile aile danışma merkezlerinde, okullarda, üniversite ve benzer kurumların psikolojik danışma merkezlerinde çalışabilecek, yetkin aile danışmanlarına ihtiyaç vardır.

 

Mesleki Yeterlik Kurulu, 2014 yılında aile danışmanını şu şekilde tanımlamıştır (Tarih 18.04.2014 ve 28976 sayılı Resmi Gazete):

 

Aile Danışmanı (Seviye 6): İş sağlığı ve güvenliği, çevre ve kalite sağlamaya ilişkin önlemleri alarak aile danışmanlığı süreçlerinde aile değerlendirmeaile danışmanlık uygulamalarını  planlama ve müdahale süreçlerini yönetme ile mesleki gelişim faaliyetlerini yürütmeye ilişkin bilgi ve becerilere sahip nitelikli kişidir.

 

         Aile danışmanlığı eğitim programımız, MYK’nın tanımladığı aile danışmanının yetişme sürecine uygun olarak hazırlanmıştır.

 

Bundan dolayı aile danışmanlığı eğitimimiz hem aile ve sosyal politikalar bakanlığının standartlarını hem de MYK standartlarını sağlamaktadırlar.

 

Ülkemizde bu boşluğun sahte aile koçlarına bırakılmamasına, toplumsal yapıyı ve ruh sağlığını etkileyebilecek travmalara neden olunmamasına özen gösterilmelidir.

 

Tüm bu nedenlerden dolayı aile danışmanlığı eğitimimize katılmanızı bekleriz. Ailelere profesyonel hizmet verdiğiniz ve vereceğiniz süreçte sizlerin yanında olmaktan mutluluk duyarız.

 

 

 

Aile Danışmanının görevleri nelerdir?

Resmi Gazete: 04.09.2012: MADDE 16 –

(1) Aile danışmanının görev ve yetkileri şunlardır:

  1. a) Aile sistemi içerisinde işlev bozulmalarına neden olan, aile ve bireylerin, bireysel gelişimlerini ve yetiştirilmelerini olumsuz yönde etkileyen, aile yaşam döngüsü ve gelişimsel farklılıklar ile eşler arasında ilişki ve iletişim sorunlarına yol açan, anne baba olarak rol ve sorumluluklarını sağlıklı bir biçimde yerine getirmelerini güçleştiren ve aile üyelerinin psiko-sosyal ve ekonomik yapılarını tehdit eden sorunların oluşmadan önce engellenmesi ve ortaya çıkan sorunların çözümlenmesinde birey ve aile ile çalışmak,
  2. b) Kişilerin içinde geliştikleri veya işlevlerini yerine getirdikleri aile sistemini veya ilişkide bulundukları diğer sosyal çevreyi değerlendirmeye dayanan ve bu anlayıştan yola çıkarak bireylere, çiftlere veya ailelere sorunlarının çözümüne dönük değişim ve gelişime yönelik hizmetler sunmak,
  3. c) Aile üyelerinin oturumlardaki etkileşim sürecinin içeriğini raporlaştırmak,

ç) Aile kurma niyetinde olan bireylere rehberlik ve danışma hizmetleri vermek,

  1. d) Anne ve babaların çocuk eğitiminde daha bilgili olması, bu bilgilerini hayata geçirmesi, çocuğuyla ve eşiyle ilişkisini geliştirmesi için anne ve babalara yönelik çalışmalar gerçekleştirmek,
  2. e) Boşanma öncesinde ailelere psiko-sosyal süreç ve dinamikleri de dahil ederek arabuluculuk hizmetleri planlamak ve uygulamak,
  3. f) Boşanmış bireylere ve çocuklarına bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri için boşanma sonrası uyum programları planlamak ve uygulamak,
  4. g) Tek ebeveynli ailelere danışmanlık ve destek hizmeti vermek,

ğ) Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini vermek,

  1. h) Gerektiğinde aile üyelerini ihtiyaçlarına yönelik olarak ruh sağlığı ve hastalıkları hizmeti veren kurum ve kuruluşlara yönlendirmek.

 

AİLE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİNE KAYIT OLMAK İÇİN:

0322 458 0 458  – 0322234 9 234

0507 204 61 82  /  0507 204 61 83

 

 

620 SAATLİK AİLE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ?

AİLE VE YAŞAM KOÇLUĞU EĞİTİMİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. 063435sinem dedi ki:

    merhaba aile danışmanlığı eğitimi hakkında bilgilendirme yapabileceğim yetkililerin iletişim numaralarını öğrenebilir miyim?

  2. PsikologKonya42 dedi ki:

    Unutmayın; evliliğin iyisi olur ama kusursuzu olmaz!
    Evlilik ve Aile Danışmanlığı önemlidir…..

BİR YORUM YAZIN

0
    0
    Sepetiniz
    Sepetiniz BoşMağazaya Git
    Konuşma Başlat
    Bize Ulaşın
    Eğitimlerimiz Hakkında Bilgi Almak İster misiniz? Konuşma Başlat butonuna tıklayarak hemen bir eğitim danışmanı ile WhatsApp konuşması başlatın.